6 motive pentru implementarea achizițiilor electronice

February 05, 2019 10:22

 

Implementarea achizițiilor electronice nu este lipsită de provocări și necesită timp pentru adaptare, dar avantajele utilizării tehnologiei nu întârzie să apară:

 

1. Optimizarea costurilor de achiziție

Procedurile de achiziții lansate electronic atrag automat un număr mai mare de participanți ceea ce oferă posibilități de reducere a costurilor de achiziție ca urmare a creșterii concurenței.

 

2. Optimizarea cheltuielilor operaționale

Achizițiile electronice minimizează consumul de hârtie, elimină cauzate de factorul uman și reduc semnificativ efortul necesar pentru organizarea achiziției.

 

3. Transparența cheltuielilor

Achizițiile electronice simplifică monitorizarea ofertelor, selectarea produselor și serviciilor achiziționate și repartizarea cheltuielilor. 

 

4. Reducerea timpului de tranzacție

Achizițiile online simplifică procesul de încheiere a unei tranzacții. Schimbul de date online reduce perioada de căutare a furnizorilor, faciliteaza analiza rapidă a ofertelor și micșorează perioada de timp necesară pentru încheierea contractului de achiziții.

 

5. Creșterea productivității

Specialiștii în achiziții nu mai pierd timp pe căutarea furnizorilor, recepționarea ofertelor și lucrul cu documentele. Astfel, angajații pot să-și concentreze eforturile pe sarcini strategice (studii de piață, analiză, gestiune contracte, etc.).

 

6. Promovarea afacerii

Ofertele electronice se publică online ceea ce înseamnă că informația despre companiile care utilizează sistemul de achiziții electronice vor apărea în căutările potențialilor parteneri și clienți.

În plus, achizițiile transparente și corecte sporesc încrederea publicului în companie, contribuie la popularizarea brandului și îmbunătățirea imaginii. 


 

Concluzii:

Avantajele pot fi mai multe în dependență de tipul de activitate, volumele de achiziții, structura organizațională și strategia instituției, dar un lucru e sigur – implementarea achizițiilor electronice reprezintă o bună oportunitate pentru a spori eficiența și transparența activității.

Dacă mai stați pe gânduri sau aveți întrebări referitor la organizarea licitațiilor online vă invităm să contactați cu încredere  echipa e-licitatie.md. Suntem mereu bucuroși să vă oferim suportul necesar. 


Distribuiți pe rețelele sociale :
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn
Tags: